Za snimanje uvek raspoložan, za druženje i veselje uvek spreman. Veliki čovek u malom gradu kakva je Sjenica. Ramo Tahirović je istaknuti i prepoznatljivi kamerman koji kroz svoj objektiv beleži sva dešavanja u našem gradu već nekoliko decenija. Zato je ova stranica posvećena njemu.

Ni mene, ni Vas poštovani čitaoče, neće biti kad Ramovo delo bude korišćeno kao svojevrsna dokumentacija i hronika prohujalog vremena. Kad se odmara, Ramo ne sedi kod kuće. On šeta. Voli da je pored Uvca, ili da dublje uđe u šumu i da pronalazi neobično korenje, koje je neki jak vetar davno iščupao, i u kome on vidi nešto što drugi ne vide. Tek kad njegove vešte ruke to doteraju, iz običnog korenja pojavi se neobično lepa skulptura. Kad naiđe na, zemljom i lišćem zatrpan izvor, on ga očisti, zapamti gde je, pa sledeći put kad tu prolazi, svrati i na usta izvora postavi izdubljeno drvo ili kraću cev, koju ponese od kuće. Tako izvor dobije česmu, a čobani ili zaljubljeni mesto na koje dolaze da se napiju hladne vode. Imao je prilike da ode iz Sjenice i živi u Americi, ali nije hteo. Ne bi mogao bez Sjenice, kaže, svikao je na nju, njenu čaršiju. Ume ta čaršija da pogreši, nekad i mnogo, ali ima i srce i dušu. Ne zatrebalo, potrči ona da pomogne svakom Sjeničaku.

Njegova kamera prati svaku akciju našeg društva. Video materijal možete pogledati u rublici TV Sjenica, na našem omiljenom forumu.