Memorijal „Stazama sjeničkih planinara“ – Plan akcije

Planinarsko-speleološko društvo “Zmajevac” Sjenica obaveštava sve članove, prijatelje i građane da će se 6. avgusta 2017. održati drugi memorijal u čast naših planinara rahmetli Šućra Zekića – Šućka, Ahmeta Koštrebića – Ahma i Rušida Mahmutovića – Ruše.

U okviru memorijala planira se planinarska šetnja obroncima Jadovnika, Revuše i obilazak izvora Zmajevac. Nakon planinarske šetnje planiran je zajednički ručak i druženje.

Prijave učesnika su najkasnije do 4. avgusta 2017. Plan akcije je dat u priloženom dokumentu. Svi zainteresovani se mogu prijaviti kod sekretara društva, Edisa Muminovića putem telefona 063/8727-042 ili lično u prostoriji Društva, trg Svetozara Markovića bb (pored Gradske apoteke), utorkom od 20h.

Dobro došli, svi ste pozvani na druženje, da se zajedno setimo ovih velikih ljudi.

Plan akcije:

08:00 h         Polazak iz Omladinskog parka u Sjenici

09:00 h         Dolazak u Skudlu – podnožje planina Jadovnik i Revuša

Nakon dolaska u Skudlu, planirane su dve varijante šetnji

I DUGA ŠETNJA

09:00 h         Početak uspona na Revušu. Uspon će biti sa severne strane Revuše, markiranom stazom. Planiraju se usputne pauze i kraće zadržavanje na vrhu Orlovača (1693mnv). Silazak sa vrha sa južne strane i obilazak izvora Zmajevac uz kratkotrajno zadržavanje. Povratak u Skudlu južnom stranom Revuše. Ukupna dužina staze je 11,3 km. Najniža tačka je na 1395mnv, a najviša na 1693mnv

14:30 h          Očekivan povratak u Skudlu i ručak za učesnike. Kraj akcije i slobodno vreme za druženje

II KRATKA ŠETNJA

09:00 h         Početak šetnje do izvora Zmajevac, južnom stazom Revuše. Obilazak izvora Zmajevac uz kratkotrajno zadržavanje. Povratak u Skudlu istom stazom. Ukupna dužina staze je 8,5 km. Najniža tačka je na 1395mnv, a najviša na 1555mnv.

12:00 h          Očekivan povratak u Skudlu i ručak za učesnike

U skladu sa vremenskim uslovima, nakon ručka se planira druženje planinara.

Vodič na akciji je Edis Muminović, MB502.

Obezbeđeno je i prisustvo jednog lekara iz Doma zdravlja Sjenica.

 

Predsednik društva,
RamoTahirović

 

Memorijal “Stazama sjeničkih planinara” NAJAVA DOGAĐAJA

Planinarsko-speleološko društvo “Zmajevac” Sjenica obaveštava sve članove, prijatelje i građane da će se 6. avgusta 2017. održati drugi memorijal u čast naših planinara rahmetli Šućra Zekića – Šućka, Ahmeta Koštrebića – Ahma i Rušida Mahmutovića – Ruše.

U okviru memorijala planira se planinarska šetnja obroncima Jadovnika, Revuše i obilazak izvora Zmajevac. Nakon planinarske šetnje planiran je zajednički ručak i druženje.

Prijave učesnika su najkasnije do 4. avgusta 2017. Plan aktivnosti će biti naknadno objavljeni na sajtu PSD “Zmajevac” – http://zmajevac.sjenica.com/ Svi zainteresovani se mogu prijaviti kod sekretara društva, Edisa Muminovića putem telefona 063/8727-042 ili lično u prostoriji Društva, trg Svetozara Markovića bb (pored Gradske apoteke), utorkom od 20h.

Dobro došli, svi ste pozvani na druženje, da se zajedno setimo ovih velikih ljudi.

Predstavljen projekat planinarskog doma na Zlatištu

Sa velikim zadovoljstvom predstavljamo projekat planinarskog doma koji akobogda počinjemo graditi na lokalitetu Zlatište – Pralja. Projektant planinarskog doma “Zlatište” je Esad Muminović, diplomirani inženjer arhitekture, i ovom prilikom mu se najiskrenije zahvaljujemo na uloženom trudu.

Planinarsko-speleološko društvo “Zmajevac” Sjenica je pristupilo izradi projektno-tehničke dokumentacije radi pripreme građevinske dozvole za objekat i traženju partnera i donatorskih organizacija koji će pomoći izgradnju sportsko-turističkog objekta namenjen svima koji vole prirodu, žele otkriti planine sjeničkog kraja i baviti se zdravim načinom života.

Ovom prilikom pozivam sve prijatelje Sjenice, planinare i promotere našeg kraja da uzmu učešće u svojim mogućnostima da ovaj objekat postane stvarnost i otvori vrata za sve nas.

Živi nam bili!

Tradicionalni novogodišnji uspon na Revušu

Dragi planinari i planinarke,
PSD “Zmajevac” objavljuje poziv za tradicionalni novogodišnji uspon na Revušu (vrh Orlovača). Uspon će se održati 8.01.2017. godine.
 
Plan akcije će biti naknadno objavljen na našem sajtu zmajevac.sjenica.com. Prijave se mogu obaviti ostavljanjem komentara ispod ovog poziva ili putem telefona (Edis – 063 8727 042)
 
Vidimo se!

Memorijal: Šućkovim stazama – Plan akcije

Poštovani/a,

Zadovoljstvo nam je pozvati vas da uzmete učešće u Memorijal „Šućkovim stazama“ u čast našeg prijatelja rahmetli Šućra Zekića – Šućka. Memorijal će se održati 7. avgusta.

U okviru memorijala planira se planinarska šetnja obroncima Jadovnika, Revuše i obilazak izvora Zmajevac. Večernji sati će biti posvećeni sećanju na rahmetli Šućka.

Prijave učesnika su najkasnije do 4. avgusta 2016. Plan aktivnosti vam dostavljam kao prilog ovog pozivnog pisma, a na našem sajtu možete dobiti više informacija – http://zmajevac.sjenica.com.

Zainteresovani se mogu prijaviti kod sekretara društva, Edisa Muminovića putem telefona 063/8727-042 ili lično u prostoriji Društva, trg Svetozara Markovića bb, četvrtkom u 20h.

Dobro došli, pozvani ste da se uz jednu šetnju i okupljanje svi zajedno setimo ovog velikog čoveka.

 

S poštovanjem,

Ramo Tahirović
Predsednik PSD Zmajevac

Plan akcije:

I duga akcija

08:00 Okupljanje i polazak iz Omladinskog parka u Sjenici. Za sve učesnike akcije biće obezbeđen prevoz do Skudle, 16 km udaljeno od centra grada.

08:45 Dolazak u Skudlu, u podnožju planina Jadovnik i Revuša

09:00 Minuti sećanja na rahm. Šućka i početak uspona na Revušu. Uspon će biti sa severne strane Revuše, markiranom stazom. Planiraju se usputne pauze i kraće zadržavanje na vrhu Orlovača (1693mnv). Silazak sa vrha sa južne strane i obilazak izvora Zmajevac uz kratkotrajno zadržavanje. Povratak u Skudlu južnom stranom Revuše. Ukupna dužina staze je 11,3 km. Najniža tačka je na 1395mnv, a najviša na 1693mnv. Izvor Zmajevac je na visini od 1538mnv. Akcija je laka do srednje teška.

14:30 Očekivan povratak u Skudlu i ručak za učesnike. Kraj akcije i slobodno vreme za druženje

II kratka akcija

09:00 Minuti sećanja na rahm. Šućka i početak šetnje do izvora Zmajevac, južnom stazom Revuše. Obilazak izvora Zmajevac uz kratkotrajno zadržavanje. Povratak u Skudlu istom stazom. Ukupna dužina staze je 8,5 km. Najniža tačka je na 1395mnv, a najviša na 1555mnv. Izvor Zmajevac je na visini od 1538mnv. Akcija je laka.

12:00 Očekivan povratak u Skudlu i ručak za učesnike. Kraj akcije i slobodno vreme za druženje.

Vodič je Edis Muminović, MB502. Planinari trebaju prilagoditi garderobu i obuću promenljivom i toplom vremenu koji se najavljuje. Na samom početku akcije ima veliki broj izvora, kao i izvor Zmajevac kao najudaljenija tačka. Na kraju akcije je obezbeđen ručak za sve učesnike.

Posetioci koji žele, mogu obići Skudlu, upoznati se sa tim delom naše okoline i ne učestvovati u akciji.

Track

ŠUĆKOVIM STAZAMA: Prvi memorijal rahm. Šućra Zekića

Planinarsko-speleološko društvo “Zmajevac” Sjenica obaveštava sve članove, prijatelje i građane da će se 7. avgusta održati prvi memorijal u čast našeg rahmetli Šućra Zekića – Šućka.
 
U okviru memorijala planira se planinarska šetnja obroncima Jadovnika, Revuše i obilazak izvora Zmajevac. Večernji sati će biti posvećeni sećanju na rahmetli Šućka.
 
Prijave učesnika su najkasnije do 4. avgusta 2016. Plan aktivnosti će biti naknadno objavljeni na sajtu PSD “Zmajevac” – http://zmajevac.sjenica.com. Svi zainteresovani se mogu prijaviti kod sekretara društva, Edisa Muminovića putem telefona 063/8727-042 ili lično u prostoriji Društva, trg Svetozara Markovića bb, četvrtkom u 20h.
 
Dobro došli, svi ste pozvani da se zajedno setimo ovog velikog čoveka.

Zmajevci u Maršu mira “Srebrenica 2016”

Članovi Planinarsko-speloeološkog društva “Zmajevac” Izudin Prelić i Bahtijar Vatić su put uzeli učešće u Maršu mira “Srebrenica 2016” i po prvi put ponijeli boje našeg društva. Marš mira se održava svake godine na trasi od Nezuka do Potočara i traje tri dana.

Marš mira je pešački pohod koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida i podsećanja na stravične zločine koje su počinile snage vojske i policije Republike Srpske, potpomognute snagama iz Srbije, nad Bošnjacima iz “sigurnosne zone UN-a” – Srebrenica u julu 1995.

Organizovan iftar u Vrelima (Video)

Od samog nastanka društva, organizuje se i iftar za članove društva, njihove porodice, prijatelje, ali i goste. I ove godine je tradicija nastavljena.

Iftar je organizovan na Sjeničkim vrelima, a pored domaćina i njihovih prijatelja i članova porodice, iftaru su prirustvovali i gosti iz Novog Pazara. Odličan povod i lijepa prilika da se družimo, istaktuto je tom prilikom. Ovogodišnji iftar je bio i prilika da se setimo rahmetli Šućka, bez kojeg i druženja tiha.

Zmajevci obišli vodopad Skakavac i dom na Motki

U organizaciji Udruženja planinara FBiH i PD Planinar iz Vogošće (BiH) organizovana je manifestacija “Planinarska roštiljijada – Sarajevski ćevap”, u okviru koje je imalo puno dešavanja u toku dva dana manifestacije. Organizovano je druženje planinara, šetnja do vodopada Skakavac, takmičenje u pripremi ćevapa i druge aktivnosti.

Prvog dana manifestacije održana je planinarska akcija obilaska vodopada Skakavac. Akcija je ukupne dužine 16,4km, sa velikom promenom nadmorske visine. Najviša tačka je na 1160mnv, a najniža na 700mnv. Drugi dan je rezervisan za takmičenje u pravljenju sarajevskog ćevapa, a laskavu titulu je odnelo – naše društvo :).

Zahvaljujemo se domaćinu, svim prijateljima i planinarima koji su uzeli učešće u ovoj akciji. Akcija je održana u Planinarskom domu na Motki, koji je i svečano otvoren ovom prilikom. Akciju je obeležilo lepo vreme i veliki broj gostiju na Motki, ali je ipak vodopad Skakavac svojom visinom i lepotom ostavio najjači utisak.