Alpinizam pretstavlja ekstremni vid planinarenja, odnosno kretanje i prolazak nepristupačnih terena u prirodi uz pomoć posebne opreme koja može služiti kao osiguranje od pada (slobodno penjanje) ili za napredovanje (tehničko penjanje). Pod nepristupačnim terenima možemo smatrati sredine u kojima preovaladavaju vertikalni uslovi kao što su zaleđeni vodopadi, izuzetno strme padine, stene…

PSD “Zmajevac” za obuku svojih članova i ostalih koristi stenu “Golubnjača”, udaljenu 12 kilometara severno do Sjenice, u blizini mesta Kanjevina. Vertikala i previs pružaju prave izazove kako za početnike, tako i za iskusne alpiniste. Osim obuke, društvo organizuje i obilaske velikog broj stena, klisura, jama koje zahtevaju alpinistično iskustvo Okolina Sjenice obiluje ovim sadržajima i predstavlja prirodan poligon za ovakvo jedinstveno iskustvo.

Adrenalin je osiguran u toku trajanja obuke, dobro društvo kao i poseban ambijent koji pruža poligon Golubnjača. Pogledajte video, odnosno kadrove zabeležene na obuci. Pozvani ste, dođete i budete naši gosti!