Memorijal „Stazama sjeničkih planinara“ – Plan akcije

Planinarsko-speleološko društvo “Zmajevac” Sjenica obaveštava sve članove, prijatelje i građane da će se 6. avgusta 2017. održati drugi memorijal u čast naših planinara rahmetli Šućra Zekića – Šućka, Ahmeta Koštrebića – Ahma i Rušida Mahmutovića – Ruše.

U okviru memorijala planira se planinarska šetnja obroncima Jadovnika, Revuše i obilazak izvora Zmajevac. Nakon planinarske šetnje planiran je zajednički ručak i druženje.

Prijave učesnika su najkasnije do 4. avgusta 2017. Plan akcije je dat u priloženom dokumentu. Svi zainteresovani se mogu prijaviti kod sekretara društva, Edisa Muminovića putem telefona 063/8727-042 ili lično u prostoriji Društva, trg Svetozara Markovića bb (pored Gradske apoteke), utorkom od 20h.

Dobro došli, svi ste pozvani na druženje, da se zajedno setimo ovih velikih ljudi.

Plan akcije:

08:00 h         Polazak iz Omladinskog parka u Sjenici

09:00 h         Dolazak u Skudlu – podnožje planina Jadovnik i Revuša

Nakon dolaska u Skudlu, planirane su dve varijante šetnji

I DUGA ŠETNJA

09:00 h         Početak uspona na Revušu. Uspon će biti sa severne strane Revuše, markiranom stazom. Planiraju se usputne pauze i kraće zadržavanje na vrhu Orlovača (1693mnv). Silazak sa vrha sa južne strane i obilazak izvora Zmajevac uz kratkotrajno zadržavanje. Povratak u Skudlu južnom stranom Revuše. Ukupna dužina staze je 11,3 km. Najniža tačka je na 1395mnv, a najviša na 1693mnv

14:30 h          Očekivan povratak u Skudlu i ručak za učesnike. Kraj akcije i slobodno vreme za druženje

II KRATKA ŠETNJA

09:00 h         Početak šetnje do izvora Zmajevac, južnom stazom Revuše. Obilazak izvora Zmajevac uz kratkotrajno zadržavanje. Povratak u Skudlu istom stazom. Ukupna dužina staze je 8,5 km. Najniža tačka je na 1395mnv, a najviša na 1555mnv.

12:00 h          Očekivan povratak u Skudlu i ručak za učesnike

U skladu sa vremenskim uslovima, nakon ručka se planira druženje planinara.

Vodič na akciji je Edis Muminović, MB502.

Obezbeđeno je i prisustvo jednog lekara iz Doma zdravlja Sjenica.

 

Predsednik društva,
RamoTahirović