Memorijal: Šućkovim stazama – Plan akcije

Poštovani/a,

Zadovoljstvo nam je pozvati vas da uzmete učešće u Memorijal „Šućkovim stazama“ u čast našeg prijatelja rahmetli Šućra Zekića – Šućka. Memorijal će se održati 7. avgusta.

U okviru memorijala planira se planinarska šetnja obroncima Jadovnika, Revuše i obilazak izvora Zmajevac. Večernji sati će biti posvećeni sećanju na rahmetli Šućka.

Prijave učesnika su najkasnije do 4. avgusta 2016. Plan aktivnosti vam dostavljam kao prilog ovog pozivnog pisma, a na našem sajtu možete dobiti više informacija – http://zmajevac.sjenica.com.

Zainteresovani se mogu prijaviti kod sekretara društva, Edisa Muminovića putem telefona 063/8727-042 ili lično u prostoriji Društva, trg Svetozara Markovića bb, četvrtkom u 20h.

Dobro došli, pozvani ste da se uz jednu šetnju i okupljanje svi zajedno setimo ovog velikog čoveka.

 

S poštovanjem,

Ramo Tahirović
Predsednik PSD Zmajevac

Plan akcije:

I duga akcija

08:00 Okupljanje i polazak iz Omladinskog parka u Sjenici. Za sve učesnike akcije biće obezbeđen prevoz do Skudle, 16 km udaljeno od centra grada.

08:45 Dolazak u Skudlu, u podnožju planina Jadovnik i Revuša

09:00 Minuti sećanja na rahm. Šućka i početak uspona na Revušu. Uspon će biti sa severne strane Revuše, markiranom stazom. Planiraju se usputne pauze i kraće zadržavanje na vrhu Orlovača (1693mnv). Silazak sa vrha sa južne strane i obilazak izvora Zmajevac uz kratkotrajno zadržavanje. Povratak u Skudlu južnom stranom Revuše. Ukupna dužina staze je 11,3 km. Najniža tačka je na 1395mnv, a najviša na 1693mnv. Izvor Zmajevac je na visini od 1538mnv. Akcija je laka do srednje teška.

14:30 Očekivan povratak u Skudlu i ručak za učesnike. Kraj akcije i slobodno vreme za druženje

II kratka akcija

09:00 Minuti sećanja na rahm. Šućka i početak šetnje do izvora Zmajevac, južnom stazom Revuše. Obilazak izvora Zmajevac uz kratkotrajno zadržavanje. Povratak u Skudlu istom stazom. Ukupna dužina staze je 8,5 km. Najniža tačka je na 1395mnv, a najviša na 1555mnv. Izvor Zmajevac je na visini od 1538mnv. Akcija je laka.

12:00 Očekivan povratak u Skudlu i ručak za učesnike. Kraj akcije i slobodno vreme za druženje.

Vodič je Edis Muminović, MB502. Planinari trebaju prilagoditi garderobu i obuću promenljivom i toplom vremenu koji se najavljuje. Na samom početku akcije ima veliki broj izvora, kao i izvor Zmajevac kao najudaljenija tačka. Na kraju akcije je obezbeđen ručak za sve učesnike.

Posetioci koji žele, mogu obići Skudlu, upoznati se sa tim delom naše okoline i ne učestvovati u akciji.

Track